Excel dropdown boks

En excel dropdown boks er en fremragende løsning hvis du ønsker at begrænse en brugers muligheder for dataindtastning, eller også hvis du blot ønsker at sikre dig at det korrekte dataformat bliver benyttet. I nedenstående giver vi dig to muligheder for at lave datavalidering ved hjælp af en dropdown boks.

Trin 1 – Excel dropdown boks

Excel dropdown boks
Lad os antage at vi ønsker at lave en dropdown box i celle A1. Stil dig i den ønskede celle, gå til Data -> Datavalidering og vælg Datavalidering.

Trin 2 – Excel dropdown boks

Excel dropdown boks
Under tillad vælg Liste.

Trin 3 – Excel dropdown boks

Excel dropdown boks
Kilde dikterer nu hvilke muligheder der vil være at vælge imellem i dropdown boksen. I det her eksempel ønsker vi at kunne vælge imellem Alt, Om eller Excel. Vi skriver derfor de ønskede valgmuligheder adskilt af semikolon.

Trin 4 – Excel dropdown boks

Excel dropdown boks
Hvis du nu stiller dig i celle A1 igen, har du nu mulighed for at trykke på dropdown boksen og vælge imellem de tre muligheder vi gav i forrige trin.

Trin 5 – Excel dropdown boks

Excel dropdown boks
Du kan også vælge at lave en mere fleksibel løsning, se cellerne E1:E3. Her har vi opgivet de selvsamme valgmuligheder som vi ønsker. Vi går ind i datavalidering igen, og istedet for at skrive mulighederne direkte linker vi nu til celleområdet E1:E3.

Trin 6 – Excel dropdown boks

Excel dropdown boks
Hvilket giver præcis samme resultat som den første løsning. Forskellen er blot at denne løsning er fleksibel, og du kan således ændre i celleområdet E1:E3 og dropdown mulighederne ændres ligeledes. Det giver gode muligheder for at lave fleksible løsninger for eksempel baseret på input og lignende.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv en kommentar herunder eller brug kontakt formularen.

Lås celle i excel

Vil du begrænse hvilke celler en bruger kan redigere i et excel ark? Så har du brug for at lære Read more

Excel minidiagram

Et excel minidiagram er en spændende funktion som kort og overskueligt kan give dig et overblik over især mindre mængder Read more

Excel prognose

Du kan bruge Excel PROGNOSE til at fremskrive på baggrund af en række kendte data. Det kan være effektivt, hvis Read more

Excel beskyt ark

Excel beskyt ark - kan være en effektiv måde hvorpå du kan beskytte dit dyrebare regneark så kun dig selv Read more

Excel password

En effektiv måde at låse din fil er med et Excel password, som allerede kræves når brugeren forsøger at åbne Read more

Del denne:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *